04262024Fri
Last updateThu, 29 Feb 2024 11pm

PR články

Praktické rady, ktoré oceníte v každej domácnosti

0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Praktické rady, ktoré oceníte v každej domácnosti

Úspora energie a ochrana životného prostredia sú aktuálnymi témami vo viacerých domácnostiach. Každý z nás predsa chce, aby sa aj pre budúce generácie zachoval svet taký, ako ho poznáme.
Ponúkame vám preto výber tých najpraktickejších rád, ktoré oceníte aj vo svojej domácnosti.

Využívajte vo svojej domácnosti úsporné LED žiarovky

Najmä počas pandémie, kedy väčšina z nás trávila veľa času doma, sme zaznamenali väčšiu spotrebu energie. Počas zimného obdobia sme aj často svietili a to sa odzrkadlilo aj na spotrebe.

Ak chcete byť úspornejší, využívajte vo svojej domácnosti LED žiarovky. Sú úspornejšie ako klasické halogénové žiarovky a nemusíte sa pri nich báť, že by vám miestnosť dostatočne nepresvetlili. Veď napríklad ak kúpite do moderných lustrov kvalitné LED žiarovky E27, ktorú sú práve do lustrov vhodné, výrazne tak ušetríte. Tieto žiarovky vydržia podstatne dlhšie, presvetlia miestnosť a ušetria aj vaše peňaženky.

Úsporné svietenie aj na kancelárskom stole

Keďže ale momentálne veľa ľudí robí z domu, automaticky sa využívajú aj stolné lampy. Aj keď čas sa posunul a býva dlhšie svetlo, mnohí si prácu za kancelárskym stolom a pri počítači nechávajú na neskoré nočné hodiny. Práve v stolných lampách využijete nové LED žiarovky G9.

Kúpte sa

Aby ste ušetrili vodu, odporúčame vám namiesto sprchovania sa kúpať sa. Nie však vo vani napustenej až po vrch. Kúpanie výrazne zníži spotrebu vody v domácnosti. Možno si ani neuvedomujete, ale sprchovaním míňate veľké množstvo teplej vody, čo sa určite potom odzrkadlí aj na spotrebe vody.

Keď sa chcete sprchovať, kúpte si úspornú sprchovú hlavicu. Účinnejší spôsob, ako ušetriť na vode, je ale kúpanie.

Šetriť vodu môžete aj úspornejším umývaním riadov (nie pod prúdom tečúcej vody). Ušetriť môžete aj vtedy, ak budete využívať maximálnu kapacitu sušičky.

Zdroj obrázka: Autor: Rasstock / Shutterstock.com