12062019Fri
Last updateFri, 11 Oct 2019 7am

Školstvo / Iskola-ügy

Az ipolysági Abischool nyelviskolában tanulók a Cambridge nyelvvizsgát is letehetik

0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Az ipolysági Abischool nyelviskolában tanulók a Cambridge nyelvvizsgát is letehetik
Az ipolysági Abischool nyelviskolában tanulók a Cambridge nyelvvizsgát is letehetik
Az ipolysági Abischool nyelviskolában tanulók a Cambridge nyelvvizsgát is letehetik
Az ipolysági Abischool nyelviskolában tanulók a Cambridge nyelvvizsgát is letehetik

Ipolyság, 2019. február 1. – Mészárosová Hroncová Judita ipolysági Abischool & computers nyelviskolájában tanulók letehetik a Cambridge nyelvvizsgát. Az iskola főbb tevékenységei közé tartozik az angol nyelv oktatása, a tanulók felkészítése a Cambridge nyelvvizsgára, felkészítés az érettségi vizsgákra és angol nyelvű társalgás a felnőttek számára.

„Célom, hogy a nyelviskola tanulói letegyék az angol Cambridge nyelvvizsgát, amely reálisan mutatja meg a tanuló képességeit az angol nyelv használatakor, és a valódi nyelvtudást méri. A tanuló a vizsga letétele által elismert nyelvi bizonyítványt szerez. Természetesen ez anyagilag költséges, de a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvány által a tanuló a jövőben növeli lehetőségeit mind a hazai, mind pedig a külföldi munkaerőpiacon” – nyilatkozta a nyelviskola tulajdonosa Mészárosová Hroncová Judita.

A nyelviskolát Mészárosová Hroncová Judita alapította 2003-ban, és az azóta működő iskola fő tevékenysége az angol nyelv oktatása minden korosztály számára. „Négy éves kortól tanítok gyerekeket – ők az én legkisebb tanítványaim. A következő korosztály a 6-18 év közötti tanulók. Tanítok felnőtteket is, és a helyi cégek alkalmazottai számára is tartok nyelvtanfolyamot. A tanítás mellett egyéb irodai szolgáltatást is nyújtok az állampolgárok számára, mint például életrajz írása angol és német nyelven.  Fordítást és tolmácsolást is vállalok - angol és német nyelven, és tanácsadást nyújtok a családi pótlék intézéséhez külföldön és egyéb esetekben” – tette hozzá a tulajdonos.

Az iskola tulajdonosa, egyben jelenlegi nyelvtanára még soha nem gondolkozott el azon, hogy mennyi tanulót oktatott eddigi tanítói pályafutása alatt. „Nagy örömet okoz számomra azon tanulók kitartása, akik négy éves korban kezdték el iskolámban az angol nyelvtanulást és 19 évesként fejezték be. Hálás vagyok érte és büszke vagyok rá, hogy annyi éven keresztül tudtam őket motiválni és segíteni őket az angol nyelvtanulásban. Évente körülbelül 60 és több tanulót tanítok, akik a nyelvtanfolyam keretein belül sajátítják el az angol nyelvet. Ebből évente körülbelül 10 százalék az új tanulók száma” – tájékoztat bővebben az oktató.

Az angol nyelv aktív ismerete már természetes a mai korban. „ A gyerekek 8 éves kortól tanulnak idegen nyelvet az iskolákban. Az én nyelviskolám hangsúlyt fektet az összes nyelvi készségre, oktatja és fejleszti az írás- és beszédkészséget, valamint az olvasott és hallott szöveg megértését.  Iskolámban felkészítés folyik a Cambridge-i angol nyelvvizsgára, ami annyit jelent, hogy az angol nyelvtudásban fokozatosan tökéletesedik, fejlődik a tanuló, egyben készül a nemzetközi nyelvvizsgára is, ha úgy dönt, hogy vizsgázni szeretne.

Mészárosová Hroncová hangsúlyozza a nyelvvizsgát illetően, hogy a Cambridge-i vizsgák a gyerekek számára is elérhetőek három nyelvi szinten: Starter Pre A1, Movers A1 és Flyers A2. Ezeket a vizsgákat évente 6-10 tanuló abszolválja, akik 7-12 évesek. A gyerekek a vizsgán nem bukhatnak el, hiszen minden gyerek bizonyítványt kap Camridge-ből. Ez óriási siker számukra, és büszkék lehetnek egyéni képességeikre, elért eredményeikre” – hangsúlyozta az iskola vezetője.

Az idősebb tanulók és a felnőttek az A2-B2 vagy a C1 szintű nyelvvizsgákra jelentkezhetnek. „A nyelvvizsga vizsgadíjhoz kötött, vagyis fizetni kell érte.  Maga a vizsga Nyitrán, egy akkreditált Cambridge nyelvvizsga-központban zajlik, az EKU INSTITUT iskolán, amely a partneriskolám is egyben, és amellyel már 2011 óta dolgozok együtt. Az A2 Key for schools  nyelvvizsga ideális az iskolás korú hallgatóknak, mert a vizsga témája az ő érdeklődési körüket és tapasztalataikat célozza meg. Ezt elfogadják olyan munkaadók, cégek és oktatási intézmények, mint pl. Philips, Coca Cola vagy Motorola.”

Az Abischool tulajdonosa minden évben iskolázáson vesz részt, ahol megismerkedik a Cambridge nyelvvizsgát érintő újításokkal és változtatásokkal. „A felkészítő központok tevékenységét minden évben kiértékelik. 2017-ben a 3. helyen végeztem 36 központ közül. Iskolám Cambridge által elismert és akkreditált felkészítő központ. Ebben az évben intézményünkben újdonság a Pretest – vizsga előtti tudásszint felmérés -, amelyet  Cambridge együttműködésével végzünk. 14 gyermek vett részt a MOVERS nyelvvizsga próbatesztjén 2018 szeptemberében, és a First B2 nyelvvizsga próbatesztjén  8 diák abszolválta 2018 októberében.”

A közeljövőben a nyelviskola újdonságokkal készül, ezek közül egyik a cserediák program szervezése az itt tanulók számára. „Most a PENFRIEND projekten dolgozunk, amelynek keretén belül elektronikus levelezést (e-mail) folytatunk egy barcelonai iskolával. Bízom benne, hogy ez a projekt sikeres lesz, és így lehetőség nyílik a külföldi program megszervezésére”- zárta szavait az iskola tulajdonosa és nyelvtanára.

Diákok véleménye az Abischool & computers Mészárosová Hroncová Judita próbatest FIRST B2:

.............

A fogalmazás témája nagyon aktuális volt. Az írásbeli időtartama megnehezítette a dolgomat, mert nem tudtam teljesen átgondolni a bekezdéseket, és nem tudtam úgy megírni, ahogy azt elgondoltam. Az időt biztosan jobban beosztanám a következő alkalommal. A témáról általánosságban írtam, jobban összpontosíthattam volna saját tapasztalataimra. Az utasítások egyértelműek voltak. Azáltal hogy részt vettem ezen a tesztelésen, új tapasztalatot szereztem, amit használni tudok majd hasonló vizsgák és tesztek írásakor a jövőben is., 16 éves diák

Engem jó érzéssel töltött el ez az egész. Először féltem tőle és nem tudtam mi vár rám, de amikor megláttam a címet, hogy miről kell írni kicsit megnyugodtam és könnyedén megírtam., 18 éves diák

További információk a következő oldalon találhatók: www.abischool.sk vagy FB Abischool and computers Mészárosová Hroncová Judita

forrás: www.sahyonline.sk, fotók: Abischool

Andrej Budai - svadobný kameraman - foto - video služby