Je prirodzené, že nám občas dochádzajú nápady, čo variť a hľadáme nejaké inšpirácie na internete.
Jesť dookola tie isté jedlá by mnohým z vás určite nechutilo a tak chcete skúsiť niečo nové, čo ste ešte neskúšali, resp. ste to mali len párkrát.
Inšpirujte sa týmito chutnými jedlami a pripravte ich pre seba a svojich blízkych.
Cestoviny s omáčkou z pečených paradajok a feta syra
Veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Do zapekacej misy si naukladajte paradajky, posoľte, pokoreňte, posypte voňavým oreganom a pridajte aj zopár strúčikov cesnaku. Všetky paradajky pokvapkajte olivovým olejom, dobre premiešajte a doprostred zapekacej misy medzi paradajky pridajte olivovým olejom pokvapkaný feta syr. Pečte cca 30 minút na 200°C.
Po upečení paradajky, cesnak a syr popučíme a vytvoríme z nich omáčku, ktorú použijeme na cestoviny. Cestoviny s omáčkou si môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou, poprípade lístkami aromatickej bazalky.
Paradajky sú obľúbenou zeleninou Slovákov a počas leta si ich mnohí aj pestujú na svojich balkónoch a v záhradkách. V zime je však možné kúpiť túto chutnú zeleninu aj od lokálnych predajcov. Preto si tento recept môžete pripraviť aj teraz cez zimu.
Bravčová panenka na tymiáne s grilovanou zeleninou
Každý z nás si rád dopraje segedín, či guláš s knedľami, avšak aj bravčová panenka na tymiáne a s grilovanou zeleninou vám bude chutiť.
Bravčovú panenku si narežeme na plátky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom, pridáme popučený cesnak a dáme olivový olej. Takto namarinovanú panenku necháme v chladničke odpočívať cez noc a na druhý deň si ju pripravíme na panvici.
Ako prílohu môžete zvoliť americké zemiaky alebo chutnú grilovanú zeleninu (cuketa, cherry paradajky a šampiňóny) alebo uvarenú špargľu. Ľahký a pritom tak chutný obed, či večera, čo poviete?
Zdroj obrázka: Autor: lenetstan / Shutterstock.com